fredag 26. juni 2009

LEX KREKAR?

Fremskrittspartiets leder lover at dersom hun kommer til makten, skal mullah Krekar interneres til den dagen det er mulig å sende ham ut av landet. Innvendingene om at dette vel strengt tatt ikke er lovlig, avfeier hun med at nye lover kan vedtas raskt.
Nå er det ikke uten grunn at det å vedta nye lover er en forholdsvis komplisert sak i en demokratisk rettsstat. Det er blant annet for å unngå den typen kvasilover som Siv Jensen går inn for, og som ikke har noen annen hensikt enn å krenke – eventuelt kvitte seg med – brysomme enkeltpersoner. En Lex Krekar vil være en slik lov.
Vi har ikke hatt tilsvarende lovarbeid her i landet siden den gang Quislings ”justisminister” Sverre Riisnæs på noen timer skaffet Terboven den ”paragraf” han forlangte for at mordet på politiinspektør Gunnar Eilifsen i august 1943 skulle ha et snev av legalitet over seg.
Bare det at tanken om en slik lovbestemmelse kastes fram, tilsynelatende i fullt alvor, forteller hva slags regime det er Siv Jensen kan tenke seg å etablere.
Nils-Petter Enstad

Ingen kommentarer: