fredag 21. januar 2011

KVASI-LØSNING

”My answer answerless” kalte Englands dronning Elizabeth I en gang hun ikke var i stand til å løse en situasjon på en måte hun kunne vedstå seg. Denne strategien er siden blitt et stadig tilbakevendende begrep når politikere må si noe, uten å ha noe å si. Det gjelder også SVs leder Kristin Halvorsen når hun nå sier at regjeringen har funnet ”en løsning” i saken om Maria Amelie.
De er blitt enige om noe, men det er ingen løsning. Etter å ha terpet på sitt ”likhet for loven”-mantra i over ei uke, er man blitt enige om noe som formaliserer forskjellsbehandling. Få ting er så egnet til å beskrive det rødgrønne prosjektets fallitt som denne kvasiløsningen.
Kristin Halvorsen har sikkert gjort så godt hun kunne for å få til en løsning hun kunne være bekjent av. Det nyttet bare ikke. Statsministeren hadde bundet seg selv altfor fast til masten på det synkende skip til at han kunne endre oppfatting. Ikke en gang den klamme omfavnelsen fra Per Sandberg i Frp fikk ham til å våkne. I stedet satte han pris på den. I nøden spiser en viss mann åpenbart ikke bare fluer, men mygg.
Når SVs landsstyre samles, og Kristin Halvorsen kan legge fram sin ”løsning”, er det ikke mygg som står på menyen, men kamel. Vil SV bevare siste rest av troverdighet i asylpolitikken, ber de kokken sette fram noe annet. God appetitt!

Nils-Petter Enstad

Ingen kommentarer: