torsdag 6. august 2015

Frp vil kriminalisere nestekjærlighetDen britiske regjeringen vil fremme et forslag som gjør det straffbart å leie ut såkalte «ulovlige» innvandrere.

Et så bøllete forslag har selvsagt vakt begeistring i Fremskrittspartiet, og mens Erlend Wiborg fra Østfold har slukt det med søkke og snøre, nøyer statssekretær Hagesæter i Justisdepartementet seg med å si at man «følger med» på saken.

Etter at Fremskrittspartiet, sammen med Høyre, mislyktes i å kriminalisere fattigdom her i landet, og å få vedtatt et nasjonalt tiggerforbud, er det bare logisk at man i stedet vil kriminalisere nestekjærlighet.
For Frp er jo et parti for lov og orden, må vite, og for folk flest. Helst slike uten hjerte for andre enn seg selv.
At det samme partiet har en hang til å bagatellisere hverdagskriminalitet av typen smugling, hjemmebrenning og råkjøring, passer også inn i mønsteret.
For nå skal man ta de virkelig skumle typene; disse som mener at det skaffe tak over hodet til de som ikke har det er en anstendig og riktig handling.

De som vil vite hva slags menneskesyn som råder i det ene av landets to regjeringspartier, bør lytte til folk som Erlend Wikborg. Da får man vite alt man trenger å vite om hva slags holdninger som styrer det partiet.

Nils-Petter Enstad


Publisert i Dagen 6. august 2015

Ingen kommentarer: