mandag 13. juli 2015

Mot eller stahet?Av Nils-Petter Enstad
Forfatter – listekandidat for Arendal KrF


Man vet ikke helt om man skal smile eller bare riste på hodet når ordfører Arne Thomassen nærmest skryter av at hans kommune – Lillesand – er den eneste som «tør» det som 426 andre kommuner har valgt å la være: Å innføre et kommunalt forbud mot tigging (Vårt Land 13. juli).


Det var ellers Arendal som var først ute med et slikt forbud, men i motsetning til Lillesand, innså det politiske flertallet her forholdsvis raskt at et slikt forbud ikke hadde noen annen funksjon enn å være en skamplett på byens omdømme. Den innsikten sitter lenger inne hos flertallet av Lillesands politikere, og hos ordføreren finnes den ikke i det hele tatt.
I stedet sutrer han om at belastningen «for de som har tatt denne kampen har vært veldig, veldig stor. Det har vært krevende leserinnlegg, mye oppstyr på sosiale medier. Mange av oss som har tatt dette standpunktet har opplevd hets utover det normale».
Jeg vet ikke hvilke parameter Lillesands-ordføreren bruker når han påberoper seg «hets utover det normale» i denne saken. Man kan vel fort være enig om at hets mot politikere og enkeltpersoner er en uting uansett hva slags sak det gjelder, men «utover det normale»?
Hvis denne hetsen «utover det normale» kun har bestått i «krevende leserinnlegg» og «mye oppstyr på sosiale medier» kunne han kanskje ta kontakt med andre politikere som har opplevd trusler på liv, helse og familie fordi man har tatt til orde for at også romfolk bør få en forsvarlig og anstendig behandling ved eksempelvis sykdom?
Jeg er rett og slett ikke sikker på at det er noe særlig dekning på det sutrekortet Lillesands ordfører passer på å dra.
Arne Thomassen velger å gjøre tiggerforbundet i Lillesand til et spørsmål om mot.
Og for noen er kanskje stahet og envishet et uttrykk for mot.
Men det er like ofte et uttrykk for – i mangel av et bedre ord: - dumhet.
«Jeg mener man skal hjelpe folk der de er. Og det står jeg for», sier Lillesands ordfører.
De må bare ikke befinne seg i Lillesand.

Publisert i Vårt Land 14. juli 2015

Ingen kommentarer: