søndag 30. november 2008

PÅ HØYRES KJØKKEN

Av Nils-Petter Enstad
"Tåler man ikke varmen, får man komme seg ut av kjøkkenet", siterte Østfold Høyres førstekandidat Ingjerd Schau som en kommentar til nominasjonsbråket i Østfold Høyre, og Georg Apenes sitt angrep på Martin Engeseth i særdeleshet.

For oss som følger prosessen utenfra, virker det ikke som det er temperaturen på Høyres kjøkken som er problemet, det er hygienen. Sjelden passet uttrykket "flere kokker, mere søl" enn i dette tilfellet.
Det verste sølet sto styret i Fredrikstad Høyre for. Med sitt kløneri maktet de det som burde vært det umulige, nemlig å skape sympati for den personen som sto for det mest pøbelaktige personangrepet i nyere norsk, politisk historie: Georg Apenes. Mer enn datadirektørens "argumentasjon", var det lokallagsstyrets rot som underminerte oppslutningen om Engeseth på førsteplassen.
At Apenes i etterkant gikk ut og nærmest hånte Engeseth for at han ikke tok til takke med andreplassen, viser hvor lite han forstår av det han selv setter i gang. Hva slags logikk er det i at en kandidat som etter sigende er "massivt udugelig" (o.s.v.) når det er snakk om førsteplassen, skulle være god nok på andreplassen? Er det ikke mer substans i de grove personkarakteristikkene fra Georg Apenes? Man får unektelig assosiasjoner til hva slags tønner det er som ramler mest.
Ingjerd Schou gjorde i NRK Østfold mandag morgen et halvhjertet forsøk å gjøre noe med hygienen på Høyres kjøkken. Hun kunne beklage både form og innhold, sa hun. Som rengjøring betraktet er det knapt nok som å feie ting under teppet. Er det noe Høyres kjøkken trenger nå, er det storrengjøring og utlufting.
Heldigvis er det ikke fra dette kjøkkenet jeg henter min mat.
(Sendt Østfold-avisene 25. november 2008)

Ingen kommentarer: